به گزارش شهرآرانیوز، آیین افتتاحیه نهمین نمایشگاه تخصصی طلا، جواهر، نقره، فیروزه، ساعت، گوهرسنگها، ماشینآلات و صنایع وابسته مشهد، عصر امروز (سهشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) با حضور سیدحسن حسینی فرماندار مشهد، یوسف تقیزادگان رئیس اتحادیه صنف طلا و جواهرات مشهد و جمعی از نمایندگان اتحادیههای طلا و جواهر سراسر کشور در تالار همایشهای نمایشگه بینالمللی مشهد برگزار شد.
فرماندار مشهد در این مراسم، دو پیشنهاد به فعالان صنف طلافروشان شهرستان داشت. حسینی گفت: اثرات فعالیت صنف طلا و جواهر فراتر از حوزههای اقتصادی بر جنبههای فرهنگی و اجتماعی هم تأثیرگذار است. این صنعتی است که در آن، هنر با اقتضائات صنعتی درهم میآمیزد و براساس آمارهایی که وجود دارد، تعداد بسیارزیادی از مردم شهرستان مشهد به شکلهای مستقیم و غیرمستقیم در این حوزه اشتغال دارند.
وی افزود: یکی از ابهاماتی که تقریباً برای همه مردم وجود دارد، همان نحوه محاسباتی است که طلافروشان زمان عرضه طلا به مردم اعلام میکنند. پیشنهاد جدی من آن است که با استفاده از این ظرفیتهای هوشمند و زیرساختهای آنلاین، این نحوه محاسبه را برای مردم شفافسازی کنید تا ابهامات عمومی یکبار برای همیشه برطرف شود.
فرماندار مشهد با اشاره به افزایش قارچگونه فعالیت شرکتهای فروش مجازی طلا خاطرنشان کرد: در شرایطی که اخیراً در فضای مجازی بهوجود آمده، شرکتهایی یکشبه سربر میآورند و با وعده، پول میگیرند و طلا را در وزنهای بسیار کم و بهصورت مجازی به فروش میرسانند، یکی از آسیبهایی هستند که هیچ بعید نیست در آینده فعالیت غیرمجاز و بیضابطه آنها ختم به چالشهای امنیتی شود. اتحادیهها باید هرچه زودتر به این موضوع رسیدگی کنند. بالاخره اتحادیههای طلا و جواهر براساس جایگاهی مستحکم و قانونی خود مرجع اصلی رسیدگی به این چالشهای حقوقی و مشکلآفرینیهای قانونی هستند و فرمانداری از این جایگاه پشتیبانی میکند.
وی ادامه داد: فرمانداری براساس رسالت قانونی خود سه مأموریت دارد که بهجز برگزاری انتخابات، دو مأموریت مهم یعنی تأمین شئون مختلف امنیت و ایجاد هماهنگی بینبخشی میان دستگاههای مختلف از جمله اینهاست. بر همین اساس، از آنجا که امنیت شغلی هم یکی از ارکان کلی امنیت است، فرمانداری خود را مکلف به حمایت از اتحادیه طلافروشان و فعالیت قانونی اتحادیه در این عرصه میداند.
رئیس اتحادیه صنف طلا و جواهرات مشهد در ابتدای این مراسم با بیان اینکه اتحادیه مشهد بهروزترین تشکل صنفی در کشور است، اظهار کرد: بیش از ۹۱ درصد از واحدهای صنفی ما در این حوزه دارای پروانه کسب هستند و ۹ درصد باقیمانده نیز به جهت وجود اختلافنظرهای حقوقی میان برخی سامانههای کسب مجوز مراحل پیگیری کار خود را به پیش میبرند.
وی افزود: از ۱۳ فروردین ۱۴۰۱ تاکنون، تعداد اعضای اتحادیه طلا و جواهر مشهد از ۲۵۶۵ نفر فراتر رفته و این درحالی بود که سه سال قبل این شمار از ۱۴۲۰ واحد صنفی فراتر نمیرفت. یکی از مزیتهای ذاتی مشهدالرضا (ع)نیز فعالیت بیش از ۱۸۹ بانوی طلافروش و دارای پروانه کسب رسمی است که مشهد را در ردیف پیشتازان فعالیت بانوان این صنف در کشور قرار میدهد.
تقیزادگان خاطرنشان کرد: ارزش تجارت سالیانه طلا، نقره، جواهر و گوهرسنگها در دنیا از ۵۰۰ میلیارد دلار فراتر میرود. چرا ما سهم بیشتری از این نداشته باشیم؟ در این حوزه ظرفیتهای رشد و توسعه فراوان است. همین الان در مشهدالرضا (ع) بیش از ۲۰ هزار نفر در صنعت نقره مشغول فعالیت هستند. من کارگاهی را به شما نشان میدهم که ۲۵۰ نفر کارگر دارد. این ارزش ذاتی این صنعت است. بهخصوص در مشهد که قطب جهانی گوهرسنگها محسوب میشود.
وی ادامه داد: اتحادیه طلا و جواهر مشهد در سال ۱۴۰۱ برای آزادی شش زندانی جرایم غیرعمد برنامهریزی داشت درحالی که تا پایان سال این توفیق برایش حاصل شد تا ۶۶ زندانی را آزاد کند. در سال ۱۴۰۲ نیز این شمار به ۱۰۵ زندانی افزایش یافت و پس از آن هم با استمرار این فعالیت خیر، گلریزان طلافروشهای مشهدی زمینهساز آزادی ۱۵۱ زندانی جرایم غیرعمد شد.